Mainos- ja viestintätoimisto Creamedia

Kolme syytä verkkosivun SSL-salaukseen

4.1.2017 | Tytti Karanka

Mikä on SSL-salaus ja miksi se on niin tärkeä, että asennamme kaikille palvelinasiakkaillemme SSL-sertifikaatin ilmaiseksi?


1. Selaimet alkavat näyttää salaamattomat sivut turvallisuusriskeinä

Sivuston salauksesta kertova vihreä lukko oman verkkopankin osoitepalkissa lienee tuttu jokaiselle. Tähän asti vihreä lukko on erottanut salatut sivut salaamattomista, vaan painopiste kääntyy pian toisin päin: selaimet Chrome etunenässä alkavat merkitä salaamattomat sivut punaisella ruksilla tai varoituskolmiolla. Et varmasti halua oman yrityksesi verkkosivujen huutavan turvallisuusriskiä kävijöille.

2. Nopeammat verkkosivut

Uuden, aiempaa huomattavasti nopeamman HTTP/2-teknologian käyttö on mahdollista vain SSL-salatuilla sivustoilla. Uudet selaimet käyttävät automaattisesti tätä uusinta teknologiaa jos palvelin tukee sitä ja sivusto on SSL-salattu. SSL siis auttaa nopeuttamaan sivustoasi ja näin parantaa vierailijoiden käyttökokemusta (ja sitä myöten myös hakukonesijoitustasi).

3. Buustia hakukonenäkyvyyteen

Sivujen nopeutumisesta johtuvan korkeamman hakukonesijoituksen lisäksi Google myös aktiivisesti kannustaa sivustoja siirtymään SSL-aikakaudelle alkamalla nostaa SSL-salattujen sivustojen sijoitusta hakutuloksissa. Google paljastaa salattujen ja salaamattomien sivustojen välisen eron tulevan näkymään konkreettisesti myös hakukoneen käyttäjille.

4. Ai niin, se tärkein: Salaus turvaa sivustosi – ja siellä kävijät

SSL-sertifikaatti turvaa sivustosi ja sen kävijöiden (eli selaimen ja palvelimen) välisen liikenteen. SSL-salauksesta kertoo verkko-osoitteen https:// -etuliite ja osoiterivillä näkyvä lukko-kuvake. Teoriassa SSL-sertifikaatti takaa, että sivuston takana on oikea taho eikä kävijä ole päätynyt huijaussivustolle. Jos sivustollasi käsitellään arkaluontoista tietoa, kannattaa harkita erillistä OV- tai EV-tason sertifikaattia, joka varmentaa sivuston omistajuuden vielä tarkemmin kuin ilmainen DV-sertifikaatti.

Onko yrityksesi verkkosivujen salaus kunnossa? Ota yhteyttä niin selvitetään yhdessä! Palvelinasiakkaamme saavat SSL-salauksen käyttöön automaattisesti alkuvuodesta 2017.


Jätä yhteydenottopyyntö