Mainos- ja viestintätoimisto Creamedia

Kahdeksan kuukautta markkinoinnin maailmassa

Emilia Näreaho

Creamedian harjoittelija Emilia on opiskellut Creamediassa ollessaan liiketoiminnan ammattitutkinnon, markkinointiviestinnän osaamisalan opinnot alusta loppuun – kahdeksassa kuukaudessa. Nyt on aika kerrata mitä Emilian mieleen on jäänyt kuluneelta ajalta.


Muistaako kaikki nyt varmasti, kun hehkutin Creamediaa ja markkinointialaa kesäkuussa? En todellakaan syyttä suotta. Markkinointi on tarjonnut minulle aivan uuden maailman, jossa temmeltämällä saan täytettyä monia tärkeitä tarpeitani; luovuus, itsensä ylittäminen, ammattitaidon kehittäminen ja jokapäiväinen oppiminen.

Kuluneen kahdeksan kuukauden aikana olen todellakin päässyt toteuttamaan itseäni. Kuka olisi alku vuodesta arvannut, että harjoitteluni aikana tulen näyttelemään somevideoissa, ääninäyttelemään englanniksi (ja siinä sivussa olemaan ensimmäinen nainen Marsissa, kröhömm…) sekä tuottamaan tapahtuman, jossa oli 160 henkeä? Näiden lisäksi olen päässyt syöttämään sisältöjä nettisivuille, tuottamaan somea usealle eri yritykselle, kirjoittamaan asiakasreferenssejä ja blogipostauksia, ideoimaan markkinointia, luomaan uutiskirjeitä ja muokkaamaan nettisivuja!

Creamediassa ollessani minä en ole ollut pelkkä harjoittelija, vaan olen ollut osa mahtavaa ja yhtenäistä tiimiä. En osannut arvata millainen kultakaivos eteeni aukesi, kun sain harjoittelupaikan täältä. Olen saanut oppia markkinoinnin lisäksi valtavasti myös itsestäni. Koen itseni todella onnekkaaksi, sillä olen löytänyt palon tähän ammattiin ja tunnen olevani kahden edellisen ammattini jälkeen vihdoin oikealla alalla. Eikö niin sanota, että kolmas kerta toden sanoo?

Itselleni opiskelu työssäoppimisen kautta on ollut antoisaa ja olen oppinut todella paljon. Kun nykyään selaan nettiä ja törmään siellä eri yritysten mainontaan, silmäilen heitä suoraan sillä silmällä, että millainen markkinointi heillä on. Hoitavatko he sen itse vai tekeekö sitä joku ulkopuolinen? Miltä heidän nettisivunsa näyttävät? Mikä mainonnassa on hyvää ja mitä minä tekisin eri tavalla? Olisiko tämä yritys meidän potentiaalinen asiakkaamme? Tätä ajattelumallia en olisi oppinut koulussa, vaan kiitos siitä kuuluu Creamedialle.

Olen löytänyt markkinoinnista intohimon itselleni, siitä olen varma. Jostain kumman syystä myös ennen niin inhottava analytiikka ja pieni numeroiden pyörittely tuntuu nyt jo ihan mukavalta. Se on motivaatiosta kiinni.

Haluan kiittää omalta osaltani ihan jokaista Creamedian työntekijää ja myös muutamaa KPK yhtiöt-konsernin ihmistä. Creamedia on mahdollistanut sen, että sain suoritettua 1,5 vuoden opinnot kahdeksassa kuukaudessa. Nämä kahdeksan kuukautta ovat olleet yksi elämäni parhaista ajoista, olen saanut olla osa mahtavaa, tasa-arvoista ja innovatiivista yhteisöä. Te olette mahdollistaneet minun kasvuni tällä alalla, nyt on aika avata siivet ja lentää.

- Emilia Näreaho


Jätä yhteydenottopyyntö