Mainos- ja viestintätoimisto Creamedia

Kauhan varresta mainostoimistoon

Emilia Näreaho

Creamedia on saanut uuden työssäoppijan, Emilian. Tämä blogikirjoitus on Emilian näkökulma markkinointialasta.


Täysi alanvaihdos – ravintola-alalta markkinointiin. HUH mikä muutos! Varmasti yksi suurimpia (ja positiivisimpia) muutoksia on ollut se, että työympäristö on aina rauhallinen. Siinä on jotain seesteisen kiehtovaa, kun konttorin ääninä kuuluvat hiljainen tietokoneen näpytys ja Ollin Spotify-lista korvakuulokkeiden läpi. Hiljaisesta näpytyksestä ja kakofonian puutteesta huolimatta täällä tehdään töitä. Ahkerasti. 

Inspiraation lähteillä

Jo ensimmäisellä viikolla tullessani Creamediaan, inspiroiduin kaikesta siitä, mitä markkinointiala on. Sain kohdata uskomattoman taitavan tiimin, johon kuuluu rautaisia myynnin ammattilaisia, taitavia diginikkareita, joilla on koodit hallussaan ja markkinoinnin suunnittelijoita, joiden ideoille edes taivas ei riitä rajaksi. Saisinko minä oppini heiltä? En ollut edes uskoa omaa onneani, kun sain tervetulotoivotuksen johtaja Marita Vuoriselta.

Sain nopeasti huomata, että täällä saa tehdä töitä. Olin valmis vaikka kahvin keittoon, kunhan pääsisin oppimaan alansa parhailta. Onnekseni minun ei ole tarvinnut keittää kahvia tai siivota arkistoja, vaan olen päässyt tekemään ns. ”oikeita töitä”.

Päiväni ovat tähän mennessä koostuneet sisällöntuotannosta, suunnittelusta, nettisivujen ja somen päivittämisestä, sekä asiakastapaamisista ja palavereista. Jonkun korvaan tämä kaikki saattaisi kuulostaa tylsältä, mutta ei minun. Kaikista parasta tässä alassa on se, että työt ovat monipuolisia eikä yksikään päivä ole samanlainen. Tällä alalla saa ja pitääkin käyttää mielikuvitusta ja luovuutta! Olen nauttinut täysin siemauksin siitä, että saan joka päivä tästä paikasta vähintään yhtä paljon kuin itse annan sille, ellen jopa enemmän.

Ysäri-lapselle tietokoneella näpyttely on ollut hiukkasen terapeuttistakin puuhaa. Vaikka en ehkä vielä Sims-osaamisellani ala 3D-mallintamisia tekemään, niin koen silti, ettei minulla mene sormi suuhun, kun alan opettelemaan uutta verkkosivujen sisällönhallintajärjestelmää.

Olen ollut Creamediassa vasta 4 viikkoa, mutta olen saanut nopeasti tuntea kuuluvani tiimiin. Täällä kaikkia kohdellaan tasavertaisesti ja minulle ei pelätä antaa haastavaakaan työtä. Tässä porukassa tehdään töitä tosissaan, mutta rennolla tunnelmalla höystettynä, pilke silmäkulmassa.

Kehittymisen edellytyksiä ovat halu oppia ja mahdollisuus tehdä asioita. En malta odottaa mitä oppeja tulevat viikot tuovat mukanaan, mutta tiedän pääseväni kehittymään täällä.

Siis, jos tahdot osaavan markkinointikumppanin, joka tarjoaa koko markkinoinnin kattauksen saman katon alta, ota yhteyttä Creamediaan. Täällä tehdään töitä tunteella ja taidolla (just niin kuin Juhlamokka).


Jätä yhteydenottopyyntö