Mainos- ja viestintätoimisto Creamedia

TankAR Stories -lisättyä todellisuutta matkailumarkkinoinnissa

Matkailun lisätyn todellisuuden TankAR-pilotissa luotiin yhteistyössä Kokkolan Matkailun, Kokkolan kaupungin ja Creamedian kanssa TankAR Stories -niminen sovellus, jonka avulla matkailijat voivat tutustua Kokkolassa sijaitsevaan Tankarin majakkasaareen.


Satamavouti Fredrik ”Fredu” Anderssonin haamu ilmestyy sovelluksen kautta kertomaan Tankarin ja lähialueen historiaa sekä tarinoita saarelta. Fredun kasvokuvista tehdyt tarinataulut toimivat ärsykkeinä, joiden takaa löytyvät seitsemän värikästä kertomusta muun muassa luotseista, hylkeenpyytäjistä, Halkokarin kahakasta ja Harrbådan neidosta. Matkailijan tulee ladata ja avata sovellus, ja osoittaa puhelimen kameralla Fredun kasvokuvaa, jolloin Fredu aloittaa tarinansa.

Seitsemän tarinataulua löytyvät Meripuistosta m/s Jennyn lähtölaiturin läheisyydestä, m/s Jennyltä sekä Tankarin saarelta. Sovellus on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Parhaan kokemuksen tarinoista saa aidossa ympäristössä eli laivalla ja Tankarin saarella, mutta tarvittaessa tarinoihin voi tutustua myös etänä – 6 tarinataulua löytyy alta.


KÄYTTÖOHJE:

1. Lataa ilmainen TankAR Stories -sovellus Google Play tai App Store -kaupasta

2. Avaa sovellus ja osoita puhelimen kameralla Fredun kasvokuvaa (yhtä alla olevista kuvista)

3. Kun sovellus tunnistaa kuvan, Fredu ilmestyy ruudullesi

4. Voit pysäyttää videon sovelluksen oikeasta alakulmasta. Voit myös toistaa videon halutessasi uudelleen.

Lisää hankkeesta voit lukea Centrian sivuilta!

TankAR tarinataulujaJätä yhteydenottopyyntö